Rouwbegeleiding
Hoe begeleid ik je?
‘Rouw is een natuurlijke reactie op verlies en is voelbaar in alle vezels van het lijf. Het raakt aan veel thema’s en vraagt om een gesprek van mens tot mens van hart tot hart’ (Johan Maes en Evamarie Jansen)
Zit je niet lekker in je vel? Voel je je moe en lusteloos. Ben je verdrietig of verward? Heb je last van negatieve gedachten en emoties? Wellicht heb je te maken met verlies in je leven of heb je reeds verlieservaringen meegemaakt en ben je op zoek naar houvast of een manier om meer inzicht te krijgen in jouw proces of in dat van je partner, kind, ouder, vriend, collega, cliënt.
Rouw om verlies kan diverse gedaanten aannemen, waardoor niet altijd herkend en erkend wordt dat het om rouw gaat. Als je ergens middenin zit, raak je soms het overzicht kwijt en kan jouw eigen zicht vertroebelen. Iemand die liefdevol met je mee wil kijken, kan dan helpend zijn.
Er zijn vele vormen van verlies waarover ik meer vertel in ‘mijn missie en visie’.
Wat belangrijk is om te weten, is dat Rouw een gezonde reactie is op en abnormale situatie. Het is een proces zonder eindpunt, een dynamisch proces dat zich ontwikkelt door ons leven heen, een blijvende zoektocht naar betekenis, een aanpassingsproces aan een wereld die – binnen en buiten ons – steeds weer verandert. Het gaat er niet om gemis te laten verdwijnen of verder te leven ondanks het gemis, maar om verder te leven mét het gemis.
Het leven heeft ieder mens zelf te leven, maar dat hoeft niet alleen. Bij Agnes biedt ruimte aan ‘dat was is’ te zien, te horen, hier uiting aan te geven, zodat het verweven kan worden in jouw leven.
Samen aan de slag
Tijdens begeleiding staat jouw vraag centraal. Heb je een concrete vraag of loop je vast in je leven, is het tijd voor verandering of wil je een helder licht/zicht laten schijnen op iets wat nog niet in jouw bewustzijn is? Voel je dan welkom Bij Agnes.
Samen staan we stil bij jouw hulpvraag, brengen we in kaart hoe jouw leven er momenteel uit ziet en wat nog aandacht nodig heeft en/of aangekeken mag worden.
Hiervoor kunnen verschillende werkvormen worden ingezet, zodat niet alleen het hoofd aan het woord is, maar ook het hart en het gevoel.
Samen onderzoeken we welke werkvorm het beste aansluit bij jouw vraag en jouw behoefte, welke hierin ondersteunend kan zijn en welke werkvorm hierin wellicht voor nieuwe inzichten kan zorgen.
Ik nodig je van harte uit Bij Agnes.
